vaccinatie voor op reis

Ga je binnenkort op reis?

Check welke vaccinaties je nodig hebt en maak meteen eenvoudig een afspraak

Reisvaccinaties in Bunnik

Ga jij binnenkort op reis? Dan zou het zomaar kunnen dat je één of meerdere vaccinaties nodig hebt. Zeker als je naar een niet westers land reist is dat vaak het geval. Maar ook binnen Europa kan het verstandig zijn om te zorgen dat je goed beschermd bent. Reisprik is een grote landelijke organisatie waar meer dan 120 artsen bij aangesloten zijn.  Reisprik is gespecialiseerd in reisvaccinaties, en wij kunnen jou hier prima over adviseren. Op de locatie in Bunnik kun je razendsnel terecht.

Waarom zou je kiezen voor Reisprik Bunnik?

  • Wij hebben geen wachttijden. Je kunt bij ons vrijwel direct terecht.
  • Je wordt geholpen door een arts of verpleegkundige
  • Wij zitten midden in het land, vlakbij de A12, en hebben gratis parkeerplek voor de deur.
  • Price Medical Care werkt voor de vaccinaties samen met Reisprik. Reisprik heeft een laagste prijs garantie, en je vaccinatie wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar
Price Medical Care  in Bunnik

Maak een afspraak zonder wachttijd bij Reisprik Bunnik

De praktijk van Price Medical Care, waar Reisprik Bunnik onderdeel van is,  is gevestigd op de Veilingweg 61 in Bunnik, op het bedrijventerrein ‘De Fruitveiling. Je kunt bij ons heel snel terecht voor je vaccinaties.

Om een afspraak te maken ga je via onderstaande button naar de afspraak pagina van Reisprik. Je kunt zo gemakkelijk online je afspraak bij ons inplannen.

Hoe weet ik welke vaccinaties ik nodig heb?

De arts of verpleegkundige van Reisprik locatie Bunnik kan jou vertellen welke vaccinaties jij nodig hebt, om veilig op reis te kunnen gaan. Dit is per land verschillend, en het hangt er daarnaast ook vanaf hoe lang je weg gaat, en wat voor activiteiten je in de planning hebt. 

Je kunt vast zelf kijken op de website van Reisprik om te zien wat aanbevolen wordt voor jouw bestemming.

Malaria tabletten en medicatie voor hoogteziekte

Niet voor alle ziektes kun je vaccineren. Bij Reisprik Bunnik kunnen we je ook tabletten tegen malaria en hoogteziekte voorschrijven.

FAQ

Hoe lang voor mijn reis moet ik mij laten  vaccineren?

Hoe lang van tevoren je het beste naar ons toe kunt komen verschilt per vaccinatie. Het is vaak handig om al zo’n zes weken voor je vertrekt een afspraak te maken bij Reisprik Bunnik. Er zijn echter vaccinaties waarbij je het beste nog eerder kunt komen. Wil jij bijvoorbeeld goed gevaccineerd zijn tegen hepatitis B, dan kan je het beste je eerste vaccinatie al zes maanden voor je vertrek laten zetten.

Bedenk jij pas op het laatste moment dat je een vaccin nodig hebt? Meestal is het zinvol om dit alsnog te laten doen. Je kunt beter ‘te laat’ vaccineren, dan niet vaccineren.

Hieronder vind je een schema met de tijden die je het beste kunt aanhouding per vaccinatie:


Vaccinatie

Hoe lang van tevoren moet ik komen?DTP

Kan tot op dag van vertrek, als je als kind je vaccinaties gehad hebt.

Hepatitis A

Bij voorkeur minimaal 2 weken van tevoren, maar kan tot op de dag van vertrek.

Buiktyfus

Bij voorkeur 2 weken van tevoren, maar kan tot op de dag van vertrek.

Rabies/hondsdolheid

Minimaal 2 weken voor vertrek. (2 vaccinaties nodig)

Gele koorts

Minimaal 10 dagen voor vertrek (soms is deze vaccinatie verplicht, en dan moet de vaccinatie echt minimaal 10 dagen ervoor gezet zijn)

Meningitis

Bij voorkeur minimaal 10 dagen voor vertrek.

Japanse encefalitis

Bij voorkeur 4-6 weken voor vertrek (2 vaccinaties nodig)

Hepatitis B

Bij voorkeur al een half jaar voor vertrek zodat hele serie (3 vaccins) afgemaakt kan worden. Lukt dit niet, dan 4-6 weken voor vertrek, om wel de eerste twee vaccins te kunnen toedienen.

Teken encefalitis

Bij voorkeur 4-6 weken voor vertrek (2 vaccinaties nodig)

BMR

Bij voorkeur 4-6 weken voor vertrek

Kan ik alle vaccinaties die ik nodig heb op één dag halen bij Reisprik Bunnik?

Als jij voor je reis meerdere vaccinaties nodig hebt, kunnen we die meestal op één dag geven. Dat is wel zo makkelijk voor je. Maar let wel op: voor sommige vaccinaties heb je meerdere prikken nodig. Die kunnen niet op dezelfde dag gezet worden. Er moet dan een minimum tijd tussen zitten. Heb jij zo’n vaccinatie nodig, die uit meerdere delen bestaat, dan moet je voor de vervolgprik wel weer terug komen.

Zet Reisprik Bunnik de benodigde stempels in mijn vaccinatieboekje?

De vaccinaties die je bij Reisprik Bunnik laat zetten, kunnen door ons in je gele vaccinatie boekje gezet worden. Dat is handig voor jezelf, om te weten wat je precies gehad hebt, en hoe lang het geldig is, maar het is ook je bewijs van inenting voor officiële instanties.

Dat is natuurlijk vooral belangrijk bij de verplichte vaccinaties, zoals gele koorts. Dan heb je een bewijs van vaccinatie nodig, om het land binnen te komen.

Zijn er bijwerkingen van vaccinaties?

Meestal hebben vaccinaties weinig tot geen bijwerkingen. Als je er iets van merkt, duurt dit meestal niet lang. Het blijft meestal bij wat gevoeligheid bij het aanraken van de injectieplaats. Soms is er sprake van wat spierpijn. Een enkele keer zien we dat mensen hoofdpijn, een grieperig gevoel of verhoging of koorts krijgen. Een ernstige reactie treedt slechts hoogst zelden op.

Mocht jij allergisch zijn, bijvoorbeeld voor kippeneiwit, meld dit dan wel altijd. Ook als je in het verleden een ernstige reactie kreeg op een vaccinatie willen we dat graag weten!

Waarom heb ik sommige vaccinaties alleen nodig als ik langer weg ga?

Sommige ziektes komen zo weinig voor, dat het risico op besmetting bij een kort verblijf heel gering is. Ga je langere tijd, dan loop je meer kans om de ziekte toch op te lopen, en is het verstandig om je wel te laten vaccineren. 

Soms is het ook afhankelijk van wat je gaat doen. Hepatitis B loop je op door bloedcontact (denk bijvoorbeeld aan werken in een ziekenhuis) of door seksueel contact. Als jij een verhoogd risico loopt, kan het verstandig zijn je te laten vaccineren, ook als je kortere tijd weg gaat. 

Hoe lang zijn vaccinaties werkzaam?

Dit verschilt per vaccinatie. Gele koorts en een volledige serie hepatitis B vaccinaties beschermen je levenslang. Na 2 hepatitis A vaccinaties bij je 30 jaar beschermd, en een DTP vaccinatie biedt 10 jaar bescherming. Tekenmeningitis en buiktyfus werken minder lang (ongeveer 3 jaar), en voor rabies geldt dat je na 2 vaccinaties levenslang geen immunoglobulines meer nodig hebt, maar dat je na een beet of krab nog wel naar de dokter moet voor 2 vervolgvaccinaties. 

Maak een afspraak zonder wachttijd bij Reisprik Bunnik