Hoe gaat de corona sneltest?

Wil jij snel weten of je besmet bent met corona? Dan kun je meestal dezelfde dag nog terecht in Utrecht bij Price Medical Care voor een covid 19 sneltest.

Wij werken op afspraak waardoor je nooit lang in een rij hoeft te wachten zoals in een teststraat. Je hebt ook rustig even de tijd om vragen te stellen aan de arts.

De uitslag van de test ontvang je al na een half uur via de mail of per telefoon. Voor sommige landen is de antigeen test voldoende om de grens over te gaan. In dat geval kun je van ons een reisdocument in het Engels krijgen.

Welke test gebruiken jullie?

Wij werken met de Abbot covid 19 antigen sneltest, die goedgekeurd, en in Nederland gevalideerd is.

Deze test heeft een hoge specificiteit en sensitiviteit, met andere woorden: hij is heel betrouwbaar. De test is de afgelopen maanden uitgebreid getest bij o.a. het UMC Utrecht en zeer positief ontvangen!

Hoe wordt de test bij jullie uitgevoerd?

Als je bij ons een sneltest laat doen, wordt je altijd gezien door een ervaren, BIG geregistreerde arts.

Er wordt een uitstrijkje uit de neus afgenomen. Wij gebruiken hiervoor een dun kweekstokje dat voorzichtig via de neus naar achteren wordt ingebracht.

Het kan een wat prikkelend/ ongemakkelijk gevoel geven, maar het duurt gelukkig maar enkele seconden.

De test wordt direct ingezet.

Na het afnemen van de kweek ga je weer naar huis. Je wordt dan na 15-30 minuten gemaild of gebeld met de uitslag.

Hoe gaat het na de uitslag?

Is de uitslag positief (ben je besmet met covid 19), dan zijn wij verplicht de GGD hiervan op de hoogte te brengen. De mensen van de GGD zullen dan contact met je opnemen en een bron en contactonderzoek inzetten. Je ontvangt van ons al meteen de maatregelen van het RIVM via de mail, zodat je zelf al weet aan welke regels en voorschriften je je moet houden.

Heb jij je laten testen met milde klachten waarvan je twijfelde of het covid kon zijn, en test je negatief, dan kan je je activiteiten weer oppakken en hoef je niet meer thuis te blijven. Dat is de grote winst van de sneltest!

Let op: als je geen klachten hebt, en in quarantaine moest omdat een huisgenoot besmet is, dan geldt deze quarantaine periode nog steeds, ook als je negatief getest wordt! Pas als de test 5 dagen na het laatste contact nog negatief is, mag je uit quarantaine.


Maak een afspraak

Over de schrijver