arrow_drop_up arrow_drop_down
De corona antistoffen test. Hoe gaat dat in zijn werk?
8 november 2020 

De corona antistoffen test. Hoe gaat dat in zijn werk?

Heb jij in de afgelopen maanden klachten gehad die zouden kunnen passen bij Covid 19, en ben je niet getest? Dan ben je nu misschien benieuwd of het corona geweest is.

Bij Price Medical Care in Bunnik kun je de ‘heb-ik-corona-gehad-test’ oftewel de covid 19 antistoffen-test laten uitvoeren.

 

Waar wordt onze corona antistoffen test uitgevoerd?

Deze test wordt uitgevoerd in het laboratorium. Je krijgt de uitslag meestal de volgende dag al.

Hoe gaat de antistoffentest bij Price Medical Care in Bunnik?

Voor de test wordt bij ons een buisje bloed uit de arm afgenomen, door een ervaren arts.

Dit wordt binnen enkele uren na afname naar het laboratorium gebracht, waar het bloed door middel van een Elisa-IGg test onderzocht wordt.

Tot hoe lang nadat ik ziek geweest ben kan ik antistoffen laten bepalen?

De IGg antistoffen blijven geruime tijd in het bloed aantoonbaar. We weten nog niet precies hoe lang, maar een hoog percentage van de mensen die een half jaar geleden ziek zijn geweest, testen nog steeds positief.

Kan ik ook een sneltest krijgen voor het bepalen van de antistoffen?

Er zijn inmiddels ook veel antistof-sneltesten in omloop, waarbij je de uitslag al binnen een kwartier kunt aflezen, maar deze zijn op het moment nog niet betrouwbaar. Dat is de reden dat wij deze antistof-sneltesten bij Price Medical Care niet aanbieden.

Kan ik opnieuw besmet worden met covid 19 als ik antistoffen heb?

Er worden gevallen beschreven van mensen die voor een tweede keer corona oplopen. Hoe zich dit verder zal ontwikkelen weten we nog niet, maar vooralsnog wordt er van uitgegaan dat het hebben van antistoffen in de meeste gevallen voorkomt dat je weer besmet wordt. Het is onwaarschijnlijk dat je helemaal geen afweer op zou bouwen na een infectie, en het wordt nog altijd als bijzonder gezien wanneer er wel sprake blijkt te zijn van een herbesmetting.

Waar kan ik terecht voor een covid 19 antistoffen test?

Ben jij benieuwd of je corona hebt gehad en antistoffen in je bloed hebt? Maak een afspraak in Bunnik en ontvang de uitslag de volgende dag.

 

We zitten op bedrijventerrein ‘De Rumpst’, vlakbij woonwinkel ‘Het Kabinet’. Het bedrijventerrein ligt aan de op en afrit van de A12, midden in het land en is daardoor heel gemakkelijk te bereiken, vanuit vele plaatsen. Vanaf Utrecht is het 10 minuten rijden, en vanaf Amsterdam doe je er niet langer dan een half uur over. Er is een enorm parkeerterrein naast het gebouw aanwezig, waar je je auto gratis kan parkeren.


Maak een afspraak

Over de schrijver