arrow_drop_up arrow_drop_down
Corona testen in de omgeving van Utrecht
8 november 2020 

Corona testen in de omgeving van Utrecht

Sinds 3 november kun je bij Price Medical Care in Bunnik getest worden. Bij ons kun je vaak dezelfde dag nog terecht.

Moet ik bij jullie een afspraak maken?

Wij werken op afspraak, waardoor je nooit lang hoeft te wachten zoals in een teststraat. Je kunt bijna altijd dezelfde dag nog terecht.

Wat voor testen doen jullie?

Bij Price Medical Care kun je terecht voor de volgende corona testen:

-De corona sneltest

-De corona PCR-test

-De corona antistoffen test (de heb-ik-corona-gehad-test)

Wanneer is het handig om een corona sneltest te laten doen?

Ben je verkouden, heb je keelpijn of anderszins milde klachten die zouden kunnen passen bij Covid 19 en wil je snel weten of je inderdaad besmet bent, dan ben je bij ons aan het goede adres.

Je kunt bij ons terecht voor een covid 19-sneltest. Er wordt dan een neus-uitstrijk gemaakt, en je krijgt de uitslag binnen een half uur via de mail of telefonisch.

De sneltest die wij gebruiken is de CE goedgekeurde, en in Nederland gevalideerde test van Abbott. De test is zeer betrouwbaar en heeft een specificiteit van 99,4% en een sensitiviteit van 93,3%.

Test je negatief en blijkt je verkoudheid inderdaad een gewone verkoudheid, en geen corona te zijn, dan kan je snel weer verder met je werk of andere activiteiten, zonder dagen te hoeven wachten op een afspraak bij de GGD.

Let op: er worden op het moment veel niet gevalideerde testen aangeboden waarvan de betrouwbaarheid niet gegarandeerd is! Price Medical Care biedt deze niet aan.

Kan ik ook een covid 19-PCR test bij jullie laten doen?

Wil je liever een covid 19 PCR test, dan kun je ook bij ons terecht. De uitslag van deze test duurt over het algemeen 1 of 2 dagen. De PCR test wordt nog altijd gezien als de ‘gouden standaard’, hoewel meer en meer blijkt dat de sneltest ook zeer betrouwbaar is.

Ik ben ziek geweest en wil weten of ik corona heb gehad. Kunnen jullie dat ook testen?

Als je in de afgelopen maanden ziek geweest bent, en wilt weten of dit corona geweest is, kun je de ‘heb-ik-corona-gehad-test’ bij ons laten doen. Hiervoor wordt een buisje bloed uit de arm afgenomen, en dit wordt in het laboratorium onderzocht op antistoffen. In de meeste gevallen krijg je de uitslag de volgende dag al. Dat is fijn, want als je laat testen ben je natuurlijk benieuwd naar de uitslag en wil je gauw weten waar je aan toe bent.

Van de antistoftesten zijn ook meerdere sneltesten in omloop. De betrouwbaarheid hiervan is nog altijd laag, en Price Medical Care biedt deze testen dan ook niet aan.

Waar zitten jullie?

We zitten in Bunnik, midden in het land, vlakbij ‘Het Kabinet’, op bedrijventerrein ‘De Rumpst’, naast de af- en oprit van de A12. Van alle kanten van het land zijn wij gemakkelijk te bereiken.

Naast ons pand is een grote parkeerplaats waar je je auto gratis kunt parkeren.

Afspraak maken

Een afspraak is zo gemaakt. Wil je een Corona test? Maak een afspraak bij ons in Bunnik on-line of telefonisch.

 

Over de schrijver